Zelf de administratie doen? Dat kan een stuk beter!

Je kent vast wel een eigenaar van een bedrijf die zijn eigen administratie voert. Vooral ZZP’ers en kleine bedrijven doen dit vaak. Het is idee is vaak om kosten te besparen. En alhoewel dit natuurlijk in de basis zo is, moet je als ondernemer wel iets verder denken dan dit. Het zelf doen zorgt er natuurlijk voor dat je geen tijd hebt voor andere dingen.

Online geeft veel mogelijkheden

Vaak wordt er door de ondernemers een online boekhoudprogramma gebruikt. Je kunt voor enkele tientjes per jaar toegang tot zo’n programma krijgen. Het is altijd nog beter om het zelf te doen, dan er helemaal geen tijd aan te besteden. Het is misschien niet leuk om te doen, maar u heeft het inzicht nodig. Zo kunt u de juiste stappen zetten met uw bedrijf of organisatie. Hulp met loonadministratie berkel en rodenrijs is bijvoorbeeld geen gek idee. Zo weet u zeker dat alles goed verloopt.

Uitbesteden

Er is vanzelfsprekend ook altijd de optie om de administratie uit te besteden. Een administratiekantoor is hier het uitgelezen bedrijf voor. Zo heb je er zelf vrijwel geen omkijken meer naar. Wel zal er waarschijnlijk nog moeten worden ingevoerd welke bedragen bij welke uitgaven horen. Maar hier ben je als ondernemer veel minder tijd aan kwijt. Bij groei van je bedrijf zijn dit soort aspecten van levensbelang. Je moet weten hoeveel geld je beschikbaar hebt en wat de cashflow van het bedrijf is. Met deze informatie inzichtelijk kunnen uw medewerkers betere stappen zetten voor extra groei. Ook is het prettig om bijvoorbeeld financieel advies in te winnen bij een administratiekantoor valkenswaard. Ze kunnen daarnaast ook helpen met de belastingaangifte die natuurlijk ieder kwartaal (BTW) en ieder jaar (inkomstenbelasting) terug zal keren. Zo heeft u 1 organisatie die alles op dit gebied voor uw regelt. Handig natuurlijk.

De boekhouding bijwerken is in bepaalde gevallen best een klus. Debiteurenbeheer is helemaal een dagtaak. Zo moet u de wanbetalers ook achter na zitten. Er gaat veel tijd in zitten. Win elke week opnieuw tijd terug door een administratiekantoor verantwoordelijk voor deze taken te maken.