Buik slap na kindje op de wereld zetten

slappe buik zwangerWanneer vrouwen een kindje op de wereld gaan zetten is dit natuurlijk een spannend moment. Het is iets heel erg moois dat er gebeurd. Er wordt dan ook lang naar uitgekeken. Het op de wereld zetten van nieuw leven is dan iets heel moois, het eist ook zijn tol. Zeker van het lichaam.

Veel vrouwen hebben last van een slappe buik en voelen zich hierdoor een stuk minder aantrekkelijk. In bepaalde gevallen is de buik zover uitgerekt dat deze niet meer uit zichzelf zal herstellen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er sprake is van een tweeling of zelfs een drieling.

Welke mogelijkheden zijn er zo’n geval?

Natuurlijk is het zaak om na de zwangerschap het sporten weer op te pakken. Maar als dit niet voldoende is, dan is er vanuit de plastische chirurgie een ingreep genaamd de buikwandcorrectie. De buikwandcorrectie prijs is overigens niet laag, het is een zeer gespecialiseerde ingreep. Een ingreep die de buik weer strakker kan krijgen en overtollig vel kan verwijderen.

Ook in gevallen van extreem gewichtsverlies (bij mensen veel zijn afvallen) kan deze ingreep een uitkomst bieden. Ook is er een ingreep vanuit Amerika over komen waaien genaamd de mommy makeover. Een ingreep die naast de buikwandcorrectie ook een borstlift of borstvergroting doet. Een combinatie van diverse ingrepen dus die is gericht op pas bevallen vrouwen.

Altijd risico’s verbonden aan een ingreep

Alhoewel de cosmetische chirurgie veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt de afgelopen jaren, blijft een operatie altijd een risico. Als u een dergelijke ingreep overweegt is het belangrijk om goed advies van een arts in te winnen over uw situaties. Hij of zei kan u informeren over een ingreep en de risico’s helder uitleggen.